Consumentenbond energie vergelijker – een aanrader!
04 januari 2021 
1 min. leestijd

Consumentenbond energie vergelijker – een aanrader!

De Consumentenbond energie vergelijker is een aanrader wanneer je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier. Concurrerende energiemarkten bieden je als consument veel voordelen, waardoor je de mogelijkheid krijgt om regelmatig over te stappen naar een energieleverancier die bij jou past, handig bij een verhuizing!

Veel mogelijkheden

Aan de andere kant, als het tijd is om een energieleverancier te kiezen, kun je je al snel overweldigd voelen door alle mogelijkheden.
Waarom is het proces overweldigend? Voor een groot deel omdat sommige energieleveranciers zich bezighouden met acties waarbij ze lage starttarieven aanbieden die na een paar maanden omhoog schieten of door kosten te verbergen.

Omdat de deregulering van de energiemarkt voor velen een nieuw concept blijft, is het zaak om jouw nieuwe energieleverancier te screenen. Of… te laten screenen. Jouw energieleverancier is verantwoordelijk voor het beheer van de tarieven, daarom is het belangrijk om goed onderzoek te (laten) doen voordat je een beslissing neemt.

Keuze energieleverancier

Bij de keuze van een energieleverancier dien je zorgvuldig te kijken naar de drie meest belangrijke factoren:

1. De reputatie van de energieleverancier
2. Het tarief per maand
3. De contractduur

Gelukkig voor jou, kun je de energieleveranciers eenvoudig met elkaar vergelijken middels de energievergelijker van De Consumentenbond. Zij doorzoeken elk contract dat door elke energieleverancier wordt aangeboden en bieden jou de beste deals voor jouw situatie.
De Consumentenbond wilt mensen helpen begrijpen wat te zoeken in een energieleverancier, zodat je op jouw nieuwe energieleverancier kunt vertrouwen als je ervoor kiest om van elektriciteitsleverancier of aardgasleverancier te veranderen.

De Consumentenbond adviseert en ondersteunt

Ze helpen je met de overstap, de keuze voor groene stroom en enkel- of dubbeltarief. Super handig wanneer je gaat verhuizen! Goed om te weten bij energievergelijken bij een verhuizing: op de dag dat je de oude woning verlaat, moet je een meterstand opnemen en deze aan de energieleverancier overhandigen – op die manier weet je zeker dat de eindafrekening alleen weergeeft wat je gebruikt hebt.

Reactie plaatsen