Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Airconditioning plaatsen in je woning? Dit zijn de opties

Ben jij op zoek naar een airconditioning in je woning en ben jij aan het zoeken naar een passend product? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden via het internet. Daar zul je met gemak allerlei mogelijkheden kunnen vinden en vergelijken. Het is belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen omdat er heel veel soorten airco’s zijn die allemaal hun eigen mogelijkheden bieden.

Je wilt er voor zorgen dat je hierbij zo veel mogelijk een product zoekt dat het beste aansluit bij jouw wensen. Kijk eens op 10toptest.nl voor een goede vergelijking tussen een aantal merken airconditioning.

Verschillende soorten airconditioning

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte airconditioning is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten airconditioners zijn die allemaal goed zijn in hun eigen ding. Zo heb je de echte airco’s die een goede aanvoer van lucht nodig hebben van buiten en die daarbij ook gebruik moeten maken van externe lucht.

Ook zijn er de mobiele airco’s die je gemakkelijk in kunt stellen en zonder al teveel problemen kunt gebruiken in je eigen huis. Daarbij kun je zelf instellen of je gebruik wilt maken van bijvoorbeeld warme lucht of ook luchtzuivering.

Een air conditioner bestellen via het internet

Wanneer je kiest voor een mobiele airco, kun je die gewoon via het internet bestellen omdat je die zelf gemakkelijk aan kunt sluiten en daar geen anderen bij nodig hebt. Echter is het wel belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je de airco ook echt besteld. Dit is belangrijk omdat je anders een verkeerd product kunt bestellen dat je eigenlijk direct nodig hebt.

Wanneer je gaat kiezen om een airconditioning online te bestellen kun je altijd kijken waar je de meest interessante prijs en kwaliteit kunt vinden. In de meeste gevallen kunnen die prijzen namelijk heel erg ver uit elkaar liggen. Het is dan ook goed om de link bovenaan dit document te gebruiken om de beste airconditioners met elkaar te kunnen vergelijken. Op die manier ben je verzekerd van een goede en succesvolle aankoop.

Gordijnen met een isolerende werking, ideaal!

Enkel glas vervangen voor dubbel of HR glas, spouwisolatie aanleggen en radiatoren isoleren: allemaal vertrouwde manieren van isoleren die bewezen effectief zijn bevonden. Maar heb je ooit gehoord dat je je woning kunt isoleren met gordijnen? Dit is niet alleen een praktische oplossing, ook verhoog je de sfeer in je huis! We gaan in dit artikel dieper in op isolerende gordijnen.

Bespaar 210 euro per jaar

Door goede raambekleding op te hangen en deze ook te sluiten wanneer het donker wordt, bespaar je op jaarbasis in een vrijstaand huis al snel 270 m3 aan gas. Dit komt neer op 210 euro per jaar! Minder stoken levert naast een financiële opsteker ook een CO2-uitstoot reductie op.

Doordat gordijnstof warmer wordt dan het glas tussen je kozijnen, voelt het binnen behaaglijker aan wanneer je gordijnen gesloten zijn. Daarnaast vermindert het de tocht waardoor de verwarming een graadje lager kan.

Tip: Een vrije verwarming doet wonderen

Hoe dikker de overgordijnen, hoe beter ze isoleren. Let er op dat de gordijnen niet voor je radiatoren hangen want dan werkt het averechts! Doordat je bij blokkade van de radiator de warmte tegenhoudt verwarm je de muur in plaats van je woning. Heb je dus radiatoren onder je ruiten? Dan is raambekleding op maat tussen je kozijnen een betere oplossing.

Unieke plisségordijnen

Plisségordijnen hebben een honingraatstructuur dat is ontwikkeld om de isolerende waarde te verhogen. Door de plisségordijnen in de dag (tussen het kozijn) te plaatsen houd je je woning in de winter aangenaam warm en in de zomer lekker koel. 

Isolerende raambekleding naar cijfers

Milieucentraal.nl onderzocht welke raamdecoratie de beste isolerende waarde heeft, in combinatie met verschillende glastypes. Zie bijgaande tabel. (Isolerende raambekleding, 2019).

Type vensterglasSoort raambekledingU-waarde (hoe lager, hoe beter)
Enkel glas    Geen5,3
Standaard (rol)gordijn3,2 – 3,4
Dubbel plisségordijn met aluminium coating2,1
Houten jaloezieën2,1
DubbelglasGeen2,8
Standaard (rol)gordijn2,44
Enkel plisségordijn2,17
Dubbel plisségordijn met aluminium coating1,52
Dubbelglas HRGeen2,0
Houten jaloezieën1,4
Dubbelglas HR++Geen1,1
Standaard (rol)gordijn1,04
Enkel plisségordijn0,99
Dubbel plisségordijn met aluminium coating0,83

Bekijk wat de meest praktische oplossing is voor jouw raampartij en isoleer je woning extra goed door middel van raamdecoratie!

Energie besparen met de vloer

energiebesparen met je vloer

Wist je dat je veel energie en geld kunt besparen met de vloer? Alleen al met de keuze tussen hout en tapijt kun je de energierekening enorm naar beneden brengen. Kies jij voor een houten vloer vanwege de sfeer en uitstraling die deze aan je huis geeft? Of ga je voor tapijt omdat dit zacht en warm aanvoelt onder je voeten? Wat energiebesparing betreft, kun je het beste voor de laatste kiezen.Lees meer

Velours gordijnen isoleren je woning

velours gordijnen

Velours gordijnen isoleren je woning. Gordijnen maken sfeer, maar wist je dat ze veel meer doen? Bijvoorbeeld je woning isoleren. Vooral in de koude wintermaanden schelen gesloten gordijnen een hoop kou. En zeker als je velours gordijnen hebt. In de zomer hou je met de gordijnen de warmte buiten. Daarnaast werken gordijnen geluidsisolerend. Gordijnen: eigenlijk zijn ze onmisbaar…Lees meer

Zes manieren om je huis te verwarmen

Zes manieren om je huis te verwarmen. De winter staat weer voor de deur. Dit betekent dat bij de meeste mensen de verwarming weer aangaat. Tegenwoordig gebeurt dat niet alleen nog met de traditionele cv-ketel. Er zijn steeds meer manieren om de woning te verwarmen. Hoe je het huis ook verwarmt; zorg voor goede isolatie. Daarmee houd je warmte zo veel mogelijk binnen. In dit artikel zetten we een aantal (duurzame) mogelijkheden op een rijtje.Lees meer

Pagina 1 van 2012345...1020...Minst recente »