Het belang van een energiezuinige koelkast
30 augustus 2016 
1 min. leestijd

Het belang van een energiezuinige koelkast

Bespaar energie met een energiezuinig koelkast. Veel apparaten (alles met een stekker!) zijn de afgelopen decennia zuiniger, duurzamer en efficiënter geworden. Een goede ontwikkeling! Maar een van de producten die in veel huishoudens vaak vergeten wordt op het gebied van energiebesparing, is de koelkast. Oude koelkasten zijn stroomvreters!

Oude koelkasten zijn stroomvreters

Veel mensen gebruiken nog een oude koelkast. Misschien heb jij ook zo`n koelkast met energielabel C of D (dus veel stroomverbruik). Naast het feit dat deze koelkasten een ontzettende hoeveelheid stroom verbruiken, ben je ook behoorlijk duurder uit met je energierekening. Een gemiddeld tafelmodel koelkast van 25 jaar of ouder verbruikt ongeveer 300Kwh, dit staat gelijk aan zo’n €70 per jaar.

Kostenpostelektro_1 FRIDGE_B

Een behoorlijke kostenpost dus. Als je dan bedenkt dat je een nieuwe, zuinige koelkast (tafelmodel) met energielabel A+++ al kunt aanschaffen vanaf zo’n €140, is de rekensom snel gemaakt. Deze koelkast kost je ongeveer €30 per jaar aan energiekosten. Binnen enkele jaren heb je dan de aanschaf van je nieuwe koelkast terug verdiend.

Vergelijken

Er is nogal wat op de markt op het gebied van koelkasten. Ik kwam een goede site tegen waar je koelkasten kunt vergelijken, uiteraard ook met betrekking tot hun energieverbruik. Natuurlijk heb je koelkasten in veel verschillende soorten en maten, maar er is ook vaak onderscheid in koeltechniek of andere technische specificaties. Om de juiste koelkast voor te vinden, kun je het beste verschillende koelkasten vergelijken op een vergelijkingssite als Minikoelkast.nl.

Reactie plaatsen