Page content

Zonnepanelen betalen met je energierekening

betaalconcept zonnepanelen

Zonnepanelen betalen met je energierekening? Wil jij dit ook? Je betaalt de panelen maandelijks. Dit doe je met het geld dat je aan de energierekening zou besteden. Deze wijze van financiering van zonnepanelen blijkt voor veel mensen aantrekkelijk. De afgelopen zomer konden we tientallen mensen een goed advies geven over dit unieke betaalconcept voor de zonnepanelen.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Dat is een verhaal van vraag en aanbod. Steeds meer mensen willen zonnepanelen. De vraag is groot, maar het aanbod is dat ook. En dat maakt het goedkoper. Bovendien wordt de kwaliteit van zonnepanelen steeds beter. De opbrengst is hoger en ze gaan langer mee. Wie nu een paar zonnepanelen wil hebben is met een paar 1000 euro al klaar. En dat is inclusief installatie. (Nu is dit bedrag natuurlijk aan de lage kant als je het hebt over een energieverbruik van 4000 kwh. Dan ben je met twee panelen nog niet klaar).

Best wel hoge investering

Maar dan nog. Dan moet je die investering wel hebben! En dat is voor veel mensen nog lastig. Dat bedrag heb je vaak niet zomaar op de plank liggen. En ga je geld lenen, dan betaal je daarvoor. Niet iedereen wil dat. Een van de oplossingen voor dit financieringsprobleem is het concept: zonnepanelen op afbetaling. We hebben afgelopen zomer veel mensen met dit concept kunnen helpen. De meeste gehoorde reactie: goh, dat dit ook kan! Je hebt direct profijt van zonne-energie en je maandlasten blijven gelijk. Veel mensen hebben interesse en er zijn al veel daken op deze manier voorzien van zonnepanelen.

Hoeveel ben jij maandelijks kwijt aan je energiekosten?

Elders op deze site leg ik het uit, (Ik wil zonnepanelen maar kan niet investeren) maar voor wie dit nu leest. Hoe werkt dit interessante concept? Kort gezegd komt het hier op neer: Een adviseur komt langs en bekijkt je energierekening. Hoeveel stroom verbruik je? Hoeveel betaal je maandelijks? (ter verduidelijking, je energierekening bestaat gemiddeld voor 30% uit de kosten voor stroomverbruik en voor 70 % uit de kosten voor gasverbruik. Overigens geldt dit dan weer niet voor iedereen. Als je elektrisch kookt ziet de verhouding er weer anders uit).

Maandelijks betalen

Vervolgens wordt bekeken hoeveel panelen je kunt betalen met het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan je stroomverbruik. Dat is het bedrag dat je maandelijks gaat afdragen. Want die kosten heb je natuurlijk niet meer als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Voor iedere klant wordt daarbij een unieke regeling getroffen.

De zonnepanelen worden direct op je dak gelegd. Ze zijn van jou en je profiteert direct van de opbrengst. Je hebt dus recht op btw teruggave en andere overheidsregelingen. Dus je verdient niets, maar bent ook geen extra geld kwijt. Afhankelijk van je stroomverbruik en het aantal panelen zijn de zonnepanelen na een aantal jaren betaald. En dan profiteer je direct van zonne-energie.

Interessant betaalconceptZonnepanelen op Schuin dak

Voor de kleine verbruikers zoals jij en ik is dit concept zeker interessant. Voor huishoudens die wat meer energie verbruiken kan het betaalconcept zelfs direct wat meer opleveren. Ik hoorde van iemand die een aantal vijverpompen had (die verbruiken veel stroom) en die had maar liefst 35 panelen nodig. De winst: een besparing van 30 euro per maand. Hij betaalt minder dan hij maandelijks kwijt zou zijn aan de energierekening.

Profiteer ook van dit betaalconcept voor zonnepanelen

 

Klik hier voor offertes voor zonnepanelen

Subsidie en grootverbruikers

Onlangs schreef ik op deze site een blog over een aantrekkelijke manier voor instellingen, verenigingen en bedrijven om zonnepanelen op het dak te krijgen. Deze grootverbruikers, organisaties die veel energie verbruiken, kunnen een beroep doen op de SDE subsidie. Dat vergt wel een hoge investering vooraf. Wil of kan je dit als organisatie niet, lees dan hier het blog over zonnepanelen voor bedrijven zonder investering.

Comment Section

0 reacties op “Zonnepanelen betalen met je energierekening

Plaats een reactie


*