Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

De kleine windmolen de Superwind 350

article content

De kleine windmolen de Superwind 350

De Superwind 350 is een kleine windmolen van industriële kwaliteit, ontworpen voor locaties waar geen elektriciteit is. Maar waar je wel stroom nodig hebt. Bijvoorbeeld op een boot of bij je huisje op een recreatiepark. Ook in de stad zou hij niet misstaan. Bijzondere kenmerken: hij is vrijwel geruisloos en geschikt voor alle weersomstandigheden.

Superwind 350

In onze zoektocht naar goede alternatieven voor De Liam, de wokkelvormige windmolen, kwamen we deze Superwind 350 tegen. Een meer traditioneel vormgegeven windmolen, met drie rotorbladen. De molen, van Duitse makelij, weegt slechts 11.5 kilogram en heeft een rotordiameter van 1,20 m. De behuizing is van hoogwaardig en zeewaterbestendig aluminium, extra voorzien van speciale poedercoating. Alle andere metalen onderdelen zoals bevestigingsmaterialen, rotor-as en lagers zijn van hoogwaardig roestvrijstaal. De drie rotorbladen zijn gemaakt van zeer sterk Carbon composiet. Deze windmolen produceert niet meer geluid dan 50 DB.

Als noodvoorziening

De Superwind 350 wordt o.a. veel gebruikt als noodvoorziening bij zijn grote broer, de windturbine. Als de windturbine een storing heeft, neemt de Superwind de noodverlichting en telecommunicatie voor zijn rekening.

kleine windmolen, Superwind 350 houhetwarm

De Superwind 350. Een stevige en stille kleine windmolen. Hij kan 350 Watt leveren.

Deze kleine windmolen wordt veel gebruikt in de volgende situaties:

  • Op boor platforms
  • Op zeiljachten, woon en motorschepen
  • Voor navigatiemiddelen
  • Bij verkeersinformatie systemen
  • Voor meet- en zendsystemen
  • Voor telecommunicatie (je radio!)
  • Bij vakantiehuizen
  • Strandhuisjes, campers enz.

Pitch verstelling

Bijzonder aan deze Superwind 350 is de unieke automatische Pitch verstelling zoals bij grote windturbines. Dit betekent dat de rotorbladen niet op hol kunnen slaan bij harde wind. Zelfs bij uitval van de elektronische regeling is de windgenerator altijd nog beschermd tegen een te hoog toerental en overspanning.

Acculaadregelaar

Op de voor de Superwind 350 speciaal ontwikkelde accu-laadregelaar kunnen zonder tussenkomst van een extra regelaar, ook zonnepanelen worden aangesloten ( max. 150 watt). Bij volle accu(s) wordt de overtollige energie omgezet in warmte middels zogenaamde Dumpload weerstanden. Bij gebruik van meerdere zonnepanelen (meer dan 150 watt) dient wel een extra zonnepaneel laadregelaar te worden aangesloten.

Opbrengst van de Superwind 350

De Superwind 350 wordt veel gebruikt in situaties met de koppeling naar 12 V, 24 V en 48 V.. levering direct aan het openbare elektriciteitsnet is ook mogelijk met een optionele, speciaal voor deze molen ontwikkelde net inverter. Jaarlijks levert deze molen ongeveer 350 Kwh, afhankelijk van de windkracht en locatie.

Hoe hoger de windmolen wordt geplaatst, hoe beter en hoe hoger de opbrengst. Dus het liefst altijd plaatsen boven de boomgrens. Om zeker te weten of je voldoende wind hebt, is het goed een windmeter te plaatsen. Deze Superwind 350 levert energie bij een windsnelheid vanaf ongeveer 3.5 meter per seconde. Dat is al bij weinig wind, zo’n windkracht 3. Het maximale vermogen van 350 Watt (0,350 Kw) wordt bereikt bij 12.5 m/s (windkracht 6.)

Prijs Superwind 350

Superwind windgeneratoren

Art.nr. Productnaam Adv Excl. BTW Adv Incl. BTW
617 Windgenerator Superwind SW 350 12 Volt, 350 Watt €1.760,33 €2.130,00

618 Windgenerator Superwind SW 350 24 Volt, 350 Watt €1.760,33 €2.130,00

Superwind 350 zelf in elkaar zetten

De windmolen wordt geleverd als een doe-het-zelf pakket. Je moet hem dus nog wel zelf in elkaar zetten en plaatsen op een paal. De levertijd is 2 tot 7 dagen. Je krijgt 3 jaar fabrieksgarantie.

Interesse in deze windmolen?

Heb je interesse in deze molen, laat het ons weten.

Comment Section

6 reacties op “De kleine windmolen de Superwind 350


Door Daniel de Beer op 12 maart 2016

lieve energieliefhebbers,
Juist jullie zouden moeten weten dat er een groot verschil bestaat tussen vermogen en energie (kW resp. kWh)
de molen levert dus een energie van 350kWh per jaar.
groet van Daniel


Door Pine Berg op 14 maart 2016

Beste Daniel, Dank voor je reactie op de superwind 350. Duidelijk.


Door h westerlaken op 12 maart 2016

wel interesse wat is precies de prijs voor molen omvormer nar 12 volt en mogelijkheid voor bijaansluiting zonnepaneel 12 volt naar apparte accu wat moet begrijp ik . en aansluiting naar stijgerpijp.


Door Cocky Hoogeveen op 14 maart 2016

Beste Hennie,
Dank voor je reactie. Om precies te weten wat de molen gaat kosten inclusief alle bijkomende kosten, kun je het beste een offerte laten maken. Dit is natuurlijk altijd vrijblijvend.
groet
Cocky Hoogeveen


Door E.F.M. op 12 maart 2016

Heb je ook een indicatie wat het per jaar oplevert in Kwh. i.p.v Kw.-tjes. Want met Kw.-tjes kan ik op dit moment niet zoveel. Ik weet wel dat de omgeving, nog meer dan bij een PV-installatie, de opbrengst sterk beïnvloedt maar dan nog kun je een tabel met gemiddelde windsnelheden over de afgelopen 10 jaar uit b.v.b. een bron als de Bosatlas toevoegen om voor het publiek zelf een inschatting te kunnen maken.
Met vr. Gr.
Edward


Door Cocky Hoogeveen op 8 april 2016

Dag Edward,
Op de foto zie je de powercurve van de superwind 350 en de gemiddelde opbrengst @ gemiddelde jaarlijkse windsnelheden.
Op een windkaart kun je meer informatie vinden over wind in je eigen gebied. De windkaart vind je hier
Powercurve van de kleine windmolen Superwind 350
groet
Cocky

Plaats een reactie


*