Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

article content

Nieuwe kleine windmolen 2DutchWindmill belooft hoge opbrengst

Nieuwe kleine windmolen 2DutchWindmill belooft hoge opbrengst. We zaten er al een tijdje op te wachten. Dit nieuwe ontwerp van een kleine windmolen voor in de stad. De 2DutchWindmill. De eerste berichten beloven een enorme opbrengst, van maar liefst 10 tot 15.000 kwh per jaar. (nee, geen tikfout). Binnen een paar maanden wordt dit type molen op de markt gebracht. De prijs is nog onbekend.

2DutchWindmill2DutchWindmill houhetwarm

Zoals je weet volgt Houhetwarm duurzame ontwikkelingen op de voet. Zo zijn we goed op de hoogte van de nieuwste modellen kleine windmolens voor de particulier. Kleine en handzame windmolens die geschikt zijn voor het plaatsen op het dak van een woonhuis, al dan niet in de stad.

De Blauwe Molen

Zo hebben we de afgelopen tijd onder andere De Blauwe Molen in ons assortiment opgenomen. Deze Blauwe Molen lijkt wat ontwerp betreft op De Liam, van ontwikkelaar Archimedes. De Liam komt voorlopig niet op de markt. De Blauwe Molen is dit wel en is via Houhetwarm te koop. Net als andere kleine windmolens als de Superwind 350 en de Windchallenge.

Mini windturbine

Nu kregen we deze week bericht over de recente ontwikkelingen voor de 2DutchWindmill. Deze mini windturbine is klein en licht en past op elk dak. Er wordt een klein model gemaakt van 800 (doorsnede 80 cm) met een capaciteit tussen de 10.000 en 15.000 Kwh per jaar voor de woning en een groter model 1200 (doorsnede 120 cm) met een capaciteit tussen de 30.000 en 35.000 Kwh per jaar voor de grote(re) verbruikers.

Uiterlijk van een raamventilator2Dutchwindmill 3

De windturbine lijkt (oneerbiedig gezegd) een beetje op een raamventilator: het is een ronde behuizing van enkele tientallen centimeters doorsnee waarbinnen een schoepenrad en een daaraan gekoppelde generator zijn gemonteerd. De behuizing loopt aan 1 kant enigszins taps naar buiten om zoveel mogelijk wind te kunnen vangen. De molen kan boven op het dak worden geplaatst, maar ook aan de zijkant van een woning. Ook zou de turbine trillingsvrij en geluidloos kunnen draaien. En daardoor in de stad goed te gebruiken.

Nog geen prijs bekend

De molen wordt (volgens mijn informatie) geproduceerd door de Insidiamini Group in Hasselt. Ondanks dat de prijs niet wordt genoemd in het persbericht, is sprake van een terugverdientijd tussen de vier en zes jaar. De technische levensduur van de turbines is tussen de tien en vijftien jaar.

Testen van de 2DutchWindmill

Na uitvoerige testen is de productie van start gegaan, zo meldt het persbericht, en de eerste windturbines komen deze zomer op de markt. Ook wordt gewerkt aan een accu waar de energie van deze windmolen in op geslagen kan worden als de molen niet op het elektriciteitsnet wordt aangesloten.

Meer is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Laatste nieuws in je mailbox?

Wekelijks verstuurt Houhetwarm een nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zo blijf je bij met nieuws over kleine windmolens en hun opbrengst en nieuws over energie besparing en het opwekken van duurzame energie.

Blijf op de hoogte van nieuws over duurzaamheid
Vul hieronder je naam en email adres in en ontvang de nieuwsbrief.
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

62 reacties op “Nieuwe kleine windmolen 2DutchWindmill belooft hoge opbrengstDoor J. Braber op 9 juni 2017

Hoe zit het nu eigenlijk met de windturbine van 2Dutchwindmill.
De site lijkt uit de lucht en ik vind geen ontwikkelingen meer.
Waar blijft dat veelbelovend project?


Door Pine Berg op 19 juni 2017

Helaas, de 2Dutchwindmill is nog steeds niet op de markt en komt waarschijnlijk ook niet meer.


Door bert op 6 juli 2017

Wees gerust de 2Dutchwindmill komt zeker op de markt en is zeker geen broodje aap.


Door Pine Berg op 4 augustus 2017

Beste Bert, Waar kunnen we meer informatie krijgen?


Door Roel op 24 oktober 2017

Op de website van Knol bouw staat intussen de informatie dat de 2dutchwindmill eind 2017 op de markt komt. Knol bouw gaat er dus nog steeds van uit dat de 2dutchwindmill op de markt komt.


Door Wouter op 13 oktober 2017

Helaas op de energiebeurs geen stand voor de 2 dutchwindmill


Door Chris Redmijer op 1 april 2017

De informatie over deze turbine windmolens is wel erg oud. Is er nog geen nieuwe ontwikkeling? Deze molens zijn toch wel erg interessant voor de particulier.


Door Pine Berg op 28 april 2017

Ja, is ook al even geleden. Ik werk aan een update.Door Dennis op 17 mei 2017

Het lijkt allemaal mooi, maar tevens begint het aardige op een broodje aap verhaal te lijken. De gedachtegang is goed, maar men loopt vooruit op de zaken. Theorie is nog geen praktijk!


Door leon van der arend op 26 maart 2017

ik ga voor het grote model 1200, hier in de polder hebben we genoeg wind en met een verbruik van 40000 kwh past dit precies in mijn straatje
als hij draaibaar is heb een meeste rendement , wacht met spanning af of het in de verkoop kom en met wat voor prijs
ps 2,5 jaar geleden zijn bij mij 2 mensen geweest die voor een bedrijf bezig waren om zich te orienteren voor verkoop van windmolens voor een bedrijf met een uniek concept , maar daar mochten ze niets van vertellen
kijken of dit sprookje waarheid is


Door Pine Berg op 30 maart 2017

Beste Leon, Ik heb allang niets meer gehoord van deze windmolen. Ik vraag mij af of ie nog op de markt komt…..


Door Theo op 7 januari 2017

Eerst maar aan de kust, b.v. Den Helder of Petten, laten testen betreffende mogelijke opbrengst. Landinwaarts altijd minder, dus minder opbrengst. Bij ECN te Petten zou een testlocatie met concurrende thuismolens kunnen worden opgezet. In het begin van de echt grote molens is daar ook een testlocatie geweest.


Door Bart op 8 december 2016

Mocht er behoefte zijn aan een testlocatie dan houd ik mij aanbevolen.


Door Bram op 21 november 2016

2dutchwindmill is nergens officieel te bereiken. Bovendien geloof ik absoluut niet in de opbrengst. Ik denk dat dit een stille dood gaat sterven


Door Pine Berg op 21 november 2016

Beste Bram, Dank voor je reactie op de 2dutchwindmill. Ik hou contact met de producent. Tot nu toe niets gehoord. Natuurkundig gezien is de opbrengst niet haalbaar, maar we zullen zien.


Door Wobbe op 7 december 2016

Zijn deze windmolens al ergens toegepast, praktijk rendementen bekend en hoe worden ze beoordeeld qua geluid?


Door Andres dahak op 10 januari 2017

Graag info prijs e.d


Door Herman op 22 oktober 2016

Een leuke molen, ik wil hem wel testen in ons mooie dorp Laren. ALs die boven op mijn dakkapel past, zit al beugels om een windmolen te plaatsen. Volgens voorheen gepland plan.
Mvg. Herman


Door martien de Kleijn op 3 oktober 2016

beste is er ondertussen al iets bekend over de 2Dutch Windmill prijs/levertijd?


Door Pine Berg op 4 oktober 2016

Beste Martien,
Helaas nog niets bekend over de 2DutchWindmill. Ik hou je via de nieuwsbrief op de hoogte.


Door De Rijbel Andre op 23 oktober 2016

Bij innovatief verbouwen spreek met van een opbrengst van 10KWH per jaar dat is ver van de 10.000 KWH per jaar


Door Rene Schols op 1 augustus 2016

Ben erg benieuwd naar de echte prijs. Rekensom van Peter lijkt te kloppen, maar de redenatie daarna niet meer. Een gemiddeld huishouden gebruikt zo’n 4000 kWh. op deze fantastische machine zouden dus drie huishoudens kunnen draaien. Sluit je hem maar op één huishouden aan, dan gaat de TVT naar een factor drie!


Door Simon op 27 april 2016

Een capacieit van 10.000 – 15.000 kwh per jaar ? dat lijkt mij verre van realistisch ! klopt dat wel ?


Door Pine Berg op 27 april 2016

Beste Simon, Volgens onze informatie wel, maar we zullen het moeten zien.


Door Oskar op 26 april 2016

2Dutchmill is een scam, geef dit soort mensen nou geen aandacht. De gemiddelde megawatt turbine haalt 1000kwh/m2 rotoroppervlak per jaar, en dit moet dan 20x zo efficient zijn?Door Piet op 27 april 2016

Hoi Oskar,
Ben je niet in de war met de Liam? Deze is inderdaad al gedebunked door Skepsis (2014). Ik weet ook niet wat ik ervan moet geloven, maar hoop doet leven 😉


Door Casper op 25 april 2016

Als de opbrengst enigszins benaderd wordt dan is de blauwe molen ineens “kansloos” qua prijs/prestatie.


Door Peter op 25 april 2016

Als de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar is. Dan nemen we 5 om mee te rekenen. Bij een opbrengst van 10.000 tot 15000 gaan we even uit van 12.500. Pak even een stelpost van 0,22 cent per KwH.
12500 × 0,22 = € 2750,–
€2750 × 5 jaar = € 13.750,–
Uiteraard is het gissen maar met de huidige informatie kan he dus uitgaan van een investering van €13.750,– met een marge van €2750, naar boven of omlaag.
Denk voor veel huishoudebs , ondanks de winst erna, een te hoge investeringsprijs.
Verder uiteraard zeer interessant.


Door Pine Berg op 26 april 2016

Beste Peter, Dank voor deze begrijpelijke rekensom voor de 2DutchWindmill. We weten de prijs nog niet, maar daar hopen we snel bericht over te krijgen.


Door Rudy. op 25 april 2016

Al in 2014 zíjn er berichten dat er over ”enkele” maanden geleverd gaat worden. Ik hoop het van harte maar heb er een hard hoofd in.


Door Pine Berg op 26 april 2016

Beste Rudy, Dank voor je reactie op de 2DutchWindmill. We blijven de ontwikkelingen volgen.


Door Marinus op 24 april 2016

Ziet er idd goed uit. zou mooie aanvulling op mijn zonnepanelen zijn. Ik zou graag op de hoogte worden gehouden van deze veelbelovende windturbineDoor Van Puyenbroeck op 24 april 2016

Houden jullie ons op de hoogte van deze 2dutchwindmill want dit is z-exact wat we zoeken.
Mvg Bruno


Door Pine Berg op 26 april 2016

Beste Bruno. Als je je even meldt via deze link voor het laatste nieuws, dan krijg je wekelijks onze nieuwsbrief. Daarin geven we info over onder meer de ontwikkelingen rond kleine windmolens, zoals de 2DutchWindmill. Deze molen is er nog niet, dus misschien zijn deze kleine windmolens interessant voor je.


Door D. Bouma op 24 april 2016

Testers nodig?
Kom maar op…..


Door William vander zwaan op 25 april 2016

Ik heb een woning in Zandvoort en ben bezig mijn huis en auto CO2 neutraal te krijgen heb al zonnepanelen maar deze windturbine zou een prima aanvulling zijn.


Door jan de ruiter op 23 april 2016

Zeer veelbelovend,nu maar hopen dat het geen zaak is van veel beloven en weinig geven, doet gekken en dwazen in vreugde leven is,wat betreft prestaties,levertijd en prijs!Door Jannita op 23 april 2016

Dat klinkt bij a te goed om waar te zijn. Ik vraag me af of je deze energie ook kunt salderen? Hoewel ik liever onafhankelijk ben en zelf de stroom opsla


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Jannita, Alle energie door wind opgewekt kan je salderen, ongeacht het type windmolen.


Door Van Puyenbroeck Bruno op 23 april 2016

Ik woon in België. Kan u me zeggen welke firma deze 2dutchwindmill produceert? Ik stond op punt om een kleine Nederlandse molen te kopen maar deze zou perfect op mijn dal passen zonder een lelijke mast. Mvg Bruno


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Bruno, De ontwikkelaar is de Insidiamini Group.


Door Ton Jansen op 23 april 2016

Wij zijn benieuwd naar afmetingen,gewicht en uiteraard prijs.


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Ton, dank voor je reactie op de 2DutchWindmill. Binnenkort hopen we meer info te kunnen geven.


Door stevan op 23 april 2016

denk dat De Liam, van ontwikkelaar Archimedes verleden tijd is wat ik weet is namelijk dat ze crisis hebben in de bestuur dat belooft meestal niet veel goed
nieuwe molen belooft veel nu maar open dat ze niet de zelfde kant oplopen als ontwikkelaar Archimedes dat zou zonde zijn


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Stevan, Ja, ik vraag me ook af of de Liam ooit nog in Nederland op de markt zal komen. Maar we blijven ze volgen.


Door Froukje op 23 april 2016

Dit ziet er veelbelovend uit. Benieuwd wat de prijs gaat wirden maar zeker geinteresseerd


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Frouke,
Ik vraag mij ook af wat de prijs van deze 2DutchWindmill is. Dat hebben we nog niet kunnen achterhalen. Maar wordt vervolgd.


Door Janssens Jan op 23 april 2016

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Een windmolen met kleine afmetingen die zoveel stroom kan produceren. Ik ben alleszins laaiend enthousiast.


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Jan,
Dank voor je reactie op de 2DutchWindmill. Ja, wij ook, maar of het waargemaakt kan worden?


Door hennie westerlaken op 23 april 2016

Dit ziet er veelbelovend uit, ik ben benieuwd naar een demoopstelling , en rijd daar graag voor naar hasselt


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Hennie, dank voor je reactie op de 2DutchWindmill. Ik weet nog niet of ergens een demo opstelling is. Zodra mee bekend is, zetten we dit op deze site en in onze wekelijkse nieuwsbrief.


Door Adri Hartkoorn op 23 april 2016

Hee interessant, hoor ik graag meer van.Door Casper op 23 april 2016

Volgens mij klopt de opbrengst in het artikel niet.
Lijkt me onrealistisch hoog.
Is er een link naar het persbericht?


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Casper. Nee, het persbericht staat niet online. We hebben deze informatie van de ontwikkelaar van de 2DutchWindmill gekregen. Ook mij lijkt de opbrengst behoorlijk hoog. We zullen het zien.


Door Guy op 23 april 2016

Voorlopig nog wat karig met info, maar gezien de geschatte afmeting lijkt dit een zeer interessant alternatief. Misschien worden vergunningen hiervoor sneller toegekend? Ik vraag me enkel af of dit toestel meedraait met de windrichting; met de manier van plaatsing en de bijgevoegde foto’s lijken me niet echt zeer duidelijk.


Door Pine Berg op 24 april 2016

Beste Guy,
Dank voor je reactie op de 2DutchWindmill. Ja inderdaad, de informatie die we nu hebben in nogal karig. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Plaats een reactie


*