Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

article content

Kleine windmolen met hoge opbrengst

Kleine windmolens blijven de aandacht trekken. En waarom ook niet. Het waait vaak en het waait vaak hard in Nederland. En het is zonde dat we daar geen gebruik van maken. In dit artikel aandacht voor een kleine windmolen die zijn technische kwaliteiten en opbrengst al jaren heeft bewezen. Deze windmolen wordt door het Friese bedrijf Powersolution in Nederland op de markt gebracht. 

Kleine windmolen met hoge opbrengst

Houhetwarm kijkt kritisch naar de ontwikkeling van nieuwe kleine windmolens. Veel windmolens beloven veel, maar leveren teleurstellend weinig. (Lees weinig  energie).

Dat is overigens niet altijd de schuld van de windmolen. Het waait vaak en hard, maar lang niet overal in Nederland. In een stedelijke omgeving zal een kleine windmolen nooit (maar dan ook nooit) de energie opleveren die de producent van de molen beloofd.

Dat geldt trouwens ook voor deze prima windmolen van PowerSolution. Ook deze windmolen is niet gemaakt voor op het dak van een huis in de stad. In een omgeving waar de wind vrij spel heeft, komt hij echter wel goed tot zijn recht.

Powersolution windmolen

De PowerSolution windmolen wordt geleverd in verschillende varianten. De 3000Watt molen bijvoorbeeld zit met een opbrengst tussen de 3000 kwh en 5000 kwh per jaar (en dus afhankelijk van de gemiddelde windsnelheid op locatie).

Kantelbare mast

De PowerSolution is een Chinees fabrikaat en wordt in Nederland geleverd door het bedrijf PowerSolution in het Friese Bolsward. De windmolen heeft de naam van het bedrijf gekregen. De molen wordt op een stalen kantelbare mast van 10 meter geplaatst. Dit kan naast een woning of direct op het dak, met gebruik van een  speciale hiervoor ontwikkelde beugel,

Kennis van zaken

Ik sprak met eigenaar Jelmer Bakker. Een jonge enthousiaste ondernemer met kennis van zaken van windmolens. Hij onderzocht en testte deze molen en is erg tevreden over de opbrengst. Hij plaatst deze windmolens zelf,  inclusief omvormer en aansluiting op de groepenkast.

Combinatie met zonnepanelen

Bakker levert en installeert ook zonnepanelen. En ziet veel voordelen in de combinatie met de kleine windmolen. Hij zegt hierover: “Waarom een combinatie? Kijk eens naar het moment dat je de energie opwekt en naar het moment dat je de opgewekte energie gebruikt. Stel, je hebt alleen zonnepanelen. Dan wek je nu stroom op wat bijna helemaal het elektriciteitsnet in gaat, omdat je veel te veel opwekt voor je eigen gebruik.”

“Maar”, zegt Bakker, “straks wordt waarschijnlijk de salderings regeling gestopt. Wat betekent dit als je alleen zonnepanelen hebt? Dat betekent dat de panelen vooral in de zomer heel veel elektriciteit opwekken op momenten dat je het niet nodig hebt en je dus toch afhankelijk bent wat de netbeheerder voor jouw opgewekte kWh wil betalen.”

De combinatie windmolen en zonnepanelen is volgens Bakker daarom interessant omdat dit zorgt voor een gespreide en gelijkmatigere opwekking het gehele jaar door.

Type windmolens

PowerSolutions levert en installeert verschillende windmolens.

  • Windmolen voor gemiddeld een opbrengst van 1400 kwh per jaar (vanaf € 3.010)
  • Windmolen voor gemiddeld een opbrengst van 2200 kwh per jaar (vanaf € 4.364)
  • Windmolen voor gemiddeld een opbrengst van 4500 kwh per jaar (vanaf € 6.825)

Is deze windmolen voor mijn locatie geschikt?

Om te beoordelen of deze kleine windmolen voor jou geschikt is, kijk dan vooral goed naar de locatie waar je hem neer wilt zetten. Heb je genoeg ruimte, wind èn heb je interesse? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen contact met je op.

  • We informeren graag over de kleine windmolen PowerSolution. Je kunt een info pakket ontvangen, maar ook persoonlijk advies krijgen of jouw locatie geschikt is voor een windmolen. Maak je keuze.
  • Hartelijk dank voor je aanvraag! Je kan hier opmerkingen kwijt over je locatie en wensen over de windmolen. We vragen om je akkoord voor het versturen ivm met de AVG Privacy. De Privacyverklaring staat onder dit formulier.

 

Hieronder een filmpje van deze kleine windmolen, zoals hij al een tijd in de Verenigde Staten in gebruik is.

 

Comment Section

0 reacties op “Kleine windmolen met hoge opbrengst

Plaats een reactie


*