Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Kleine windmolen Liam krijgt eigen omvormer

article content

Kleine windmolen Liam krijgt eigen omvormer

De kleine windmolen, De Liam F1, is bijna klaar om op de Nederlandse markt verkocht te worden. Bijna. Nu alleen de omvormer nog. Ontwikkelingsbedrijf De Archimedes besloot een Nederlandse omvormer te laten ontwikkelen, speciaal voor de Liam. Deze omvormer garandeert de hoogste opbrengst mogelijk. 

Een paar maanden geleden schreven we op deze plek dat de Liam in de zomer van 2015 op de Nederlandse markt verschijnt. Het lijkt erop dat er, weer, enige vertraging is ontstaan. Nu met betrekking tot de ontwikkeling van de bijpassende omvormer. In juli zou de windmolen geleverd worden, maar mogelijk moeten we hier een paar maanden bij op tellen.

Veel interesse voor windmolen Liam F1

Dat neemt niet weg dat de kleine windmolens toch deze zomer (nou ja, eind van de zomer) in Nederland moeten draaien. De belangstelling is groot. We proberen alle geïnteresseerden goed op de hoogte te houden. Door dit soort berichten op onze site te plaatsen, maar ook via een besloten Facebookgroep en via exclusieve mailings.

Onafhankelijk van grote energiebedrijven

Niet alleen uit Nederland en België krijgen we bestellingen. Ook uit de rest van Europa, met name Polen, Ierland, Duitsland en  Spanje willen mensen graag deze kleine windmolen. Ook buiten Europa, vooral de Antillen, zijn veel mensen geïnteresseerd en doen aanvragen bij ons. We voeren intensief mailcontact met alle belangstellenden. De meesten willen graag onafhankelijk zijn van de grote energiemaatschappijen en zijn bezig met het regelen van hun eigen energievoorziening.  Soms wordt de windmolen in combinatie met zonnepanelen geplaatst.

Liam is getest en goed bevonden

Wereldwijd is op een groot aantal plaatsen deze kleine windmolen, de Liam van de Archimedes, geplaatst en getest. Alle mankementen die op deze manier aan het licht zijn gekomen, zijn eruit gehaald.

Ik heb een nieuwe filmpje gevonden waar de Liam, zoals hij straks in Nederland te koop zal zijn, is te zien. Een Belgische ecologisch bedrijf Ecopuur plaatste de nieuwste variant van de Liam op het dak van het bedrijf.

 Specificaties van de Liam F1

De specificaties zoals nu bekend van de kleine windmolen de Liam F1 op een rij:

  • Gewicht: 100 kilo
  • Diameter: 1.5 meter
  • Geluid: Ongeveer 45 decibel
  • Opbrengst: bij 4.5 m/s gemiddeld tussen 300 en 2500 kilowatt per jaar. Gemeten op 10 meter hoogte. Opbrengst altijd afhankelijk van locatie in Nederland en locatie molen op het dak, v
  • Prijs: €3999, exclusief btw, exclusief montage, exclusie omvormer
  • Prijs omvormer: Ongeveer €1500. Een Nederlandse omvormer wordt op dit moment ontwikkeld.
  • Liam gebruikt 80% van de energie uit de wind
  • In ontwikkeling: De Liam mini met doorsnede van 75 centimeter

Interesse in deze windmolen?

 

Comment Section

13 reacties op “Kleine windmolen Liam krijgt eigen omvormer


Door Cor vd Knaap op 5 januari 2019

Al jaren volg ik het traject van de liam en tot m’n grote teleurstelling lees ik dat deze windmolen niet op de markt wordt gebracht. nu weet ik ook wel dat in vergelijking met grote windmolens het rendament niet naar verhouding is maar stel, dat er geen fossiele brandstof was, dan had iedereen er morgen één besteld. Ben op Texel woonachtig en dat is een uitstekend windgebied, als er tussen de 1500 en 2000 kw/u wordt geleverd per jaar, dan kan je daar toch veel mee doen. Jammer, is er verder nog actueel nieuws te melden over de liam?
Door Bert Wezeman op 8 oktober 2018

hallo Pine,
jammer dat het ze niet gelukt is om dit op de markt te brengen.
Heeft dit met de totaalprijs te maken?
voor een conservatieve schatting van 1500 kWh/a is de prijs erg hoog in vergelijking met zonnepanelen. Zou het met toekenning van een subsidie (BTW teruggave oid) wel rendabel zijn?
Persoonlijk heb ik al een 3-fasen omvormer voor zonnepanelen.
Zou een windmolen hier bij op kunnen?
vooral bij donker regenachtig weer en in de winter zou de combinatie van zonnepanelen en een windmolen ideaal zijn.
Is hier al wel eens naar gekeken?


Door Pine Berg op 11 oktober 2018

Beste Bert,
De kleine windmolen blijft een probleem in Nederland. Hij levert gewoon te weinig op in verhouding tot de prijs. De combinatie zonnepanelen/windmolen lijkt ideaal in de winter en bij slecht weer, maar dan nog geldt: zonnepanelen is een veel betere investering. Je kan, kortom, beter een extra paneel plaatsen dan een windmolen aanschaffen.


Door Ocker van Tets op 21 november 2018

Kijk eens naar De Blauwe Molen


Door Albert op 8 augustus 2018

is er een “vervanger” te krijgen?


Door Pine Berg op 13 september 2018

Nee, helaas niet. De kleine windmolen is jammer genoeg niet rendabel.


Door theo op 15 november 2018

Met het opslaan van deze energie worden zowel deze windmolen als zonnepanelen wel rendabel


Door H. Hoogeveen op 8 februari 2018

Hallo medewerker van Hou het warm,

Wilt u mij informeren waar de Liam te verkrijgen is?
Alvast bedankt,

Herman.


Door Pine Berg op 23 februari 2018

Deze is niet meer in Nederland verkrijgbaar.


Door Debelder op 11 april 2018

Hoe komt het dat deze niet meer verkrijgbaar is?


Door Pine Berg op 16 april 2018

Beste Steven, dat komt omdat het heel lastig is een kleine windmolen op de Nederlandse markt te brengen. Het is de ontwikkelaars niet gelukt.

Plaats een reactie


*