Kijken naar energiebesparing of opwekken duurzame energie
14 mei 2016 
1 min. leestijd

Kijken naar energiebesparing of opwekken duurzame energie

Wil jij eens kijken hoe een warmtepomp werkt? Of hoe anderen hun huis energiezuinig maken? Via de organisatie Duurzame Huizen Route kan je gaan kijken bij huiseigenaren die de stap al hebben genomen. In de maanden mei en juni kan je boeken voor de thematours langs energiezuinige huizen in Nederland. 

Veel huiseigenaren zijn op zoek naar voorbeelden voor duurzaam bouwen en wonen. De Duurzame Huizen Route organiseert daarom jaarlijks (dit keer in november 2016) open dagen bij huiseigenaren die al duurzaam zijn. Het grote aantal bezoekers dat elk jaar meedoet aan deze Duurzame Huizen Route zegt iets over de interesse die er is voor duurzaam bouwen en wonen. Huiseigenaren zijn op zoek naar concrete voorbeelden op dit gebied. Daarom worden nu ook de thematours over duurzaam wonen of bouwen georganiseerd.

Kijken bij anderen

Een thematour is een excursie met een groep van ca.10 personen waarbij 1 of 2 woningen rond een specifiek thema bezocht worden. Bijvoorbeeld een Nul-op-de-meter woning, passiefhuis of huis met warmtepomp. Wil je meer weten over een bepaald Duurzame huizentype huis of over hoe een bepaalde maatregel is toegepast in en woning? Ga dan mee met een thematour. Zo leer je meer over een specifiek onderwerp en kun je goed voorbereid voor de dag komen als je daadwerkelijk met je huis aan de gang gaat.

Hoe kan je meedoen?

Op www.duurzamehuizenroute.nl/overzicht-thematours vind je alle georganiseerde en voorgestelde thematours. Voor de georganiseerde thematours is de datum al bekend en kan je je inschrijven om deel te nemen aan de tour. De voorgestelde thematours worden georganiseerd zodra er genoeg ‘vind-ik-leuks’ zijn. Heb je interesse in een voorgestelde thematour? Klik op de knop ‘vind-ik-leuk’. Zijn er genoeg ‘vind-ik-leuks’? Dan proberen we de thematour daadwerkelijk te organiseren. Je ontvangt bericht zodra dat gelukt is.

Reactie plaatsen