Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Interesse in de Liam, de kleine windmolen voor particulier of bedrijf

Interesse in de Liam, de kleine windmolen voor particulier of bedrijf

Interesse in de kleine windmolen “de Liam” voor particulier of bedrijf?

Nog even de kenmerken van de Liam

 • heeft een vermogen van 1500 kwh per jaar
 • de Liam start zelf, heeft dus geen elektriciteit nodig om op te starten
 • de Liam zuigt de wind naar binnen en vangt daarom niet de wind weg van andere windmolens die in de directe omgeving staan. Hierdoor is het mogelijk meerdere Liams in een driehoek op te stellen
 • de Liam wordt op een paal bevestigd waardoor de bladen altijd naar de wind draaien
 • de windmolen is 1.70 mtr hoog
 • de lengte is 1.60 mtr
 • de breedte is 1.50 mtr
 • het gewicht is 55 kg
 • 20 jaar garantie
 • de Liam kost € 3999,00
 • de windmolen is vanaf 1 juni te koop

Comment Section

19 reacties op “Interesse in de Liam, de kleine windmolen voor particulier of bedrijf


Door C. Brugman Borgart op 22 februari 2018

Is er al iets naders bekend over vergunningen etc. voor deze windmolen


Door Pine Berg op 23 februari 2018

Nee, deze windmolen is niet meer in Nederland verkrijgbaar.


Door A van den Ent op 9 juli 2014

Beste Cocky

Kun je mij vertellen wat de totalen kosten zijn van de windmolen Liam en de aansluitkosten en omvormer


Door Cocky Hoogeveen op 9 juli 2014

Beste Adrie,
Dank voor je reactie op de kleine windmolen. De kosten voor de windmolen zijn 4000 euro voor de molen. Daarboven op komen de installatie kosten en de kosten voor de omvormer. De exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar reken er op dat je gemiddeld 3000 euro kwijt bent voor installatie en omvormer. Het ligt aan het type omvormer dat je nodig hebt en aan de locatie (montage op dak of aan de gevel) mbt de installatie.


Door Cocky Hoogeveen op 21 juni 2014

Hallo Harrie, dank voor de melding. Het bedrijf heeft het pdfje blijkbaar van de site gehaald. We gaan kijken of we er op een andere manier aan kunnen komen.


Door Harrie Weijs op 6 juli 2014

Beste Cocky,
Kunnen jullie mij het pdf-je nog toesturen?


Door Harrie Weijs op 19 juni 2014

Graag zou ik het volgende willen weten:
– hoe ver/hoog moet deze Liam boven het hoogste punt van het huis/dak steken (vrijstaand huis in buitengebied). Dit ook mede in verband met de vergunning aanvraag. Wellicht is er ook een (standaard) schets/tekening van de Liam met de belangrijkste maten erop vermeld (handig voor bij de vergunningaanvraag).
– kan deze Liam rechtstreeks op het stopcontact aangesloten worden of moet er eerst een omvormer tussen geplaatst worden?
– kan ik deze combineren met mijn huidige zonnepanelen (omvormer hiervan is 3-fasen)? Zo ja, kan ik deze windmolen achter deze omvormer plaatsen/aansluiten of moet deze toch apart aangesloten worden?
mvg, H.Weijs


Door mieke van maurik op 1 juni 2014

Prachtig zo een windmolen zou graag hem uitproberen en promoten . Wij wonen op een boerderij in het noorden van nederland.
Misschien kunnen we een deal sluiten.


Door Cocky Hoogeveen op 2 juni 2014

Beste Mieke,
De Liam is inderdaad een prachtig product. Wij adviseren eerst een windmeter te plaatsen, afhankelijk van de testresultaten weet je of de opbrengst van de Liam interessant is voor jou. Helaas kunnen wij niet meedoen met een promotie van de windmolen op jouw boerderij en hiervoor een deal maken.
Groet
Cocky Hoogeveen


Door Mac Bastianen op 28 mei 2014

Ik zou graag wat meer technische en installatie details hebben over de Liam. Is deze ook rechtstreeks aan te sluiten op het lichtnet? Onder welke subsidie regeling valt deze aanschaf?


Door Cocky Hoogeveen op 28 mei 2014

Beste Mac,
Dank voor reactie. Op dit moment wordt nog maar weinig subsidie gegeven op deze kleine windmolens. Maar ik ga het uitzoeken. Binnenkort publiceer ik een aantal pdf`s met wat meer technische details.


Door Anne Stijkel op 27 mei 2014

Wat een beauty! Ik heb hem gisteren bij een zuchtje wind zien bewegen; buitengewoon weinig weerstand! Schoonheid mag ook nog wel een prijs hebben.
Ben benieuwd naar de opbrengst op een dak van een eengezinswoning in redelijk boomrijke omgeving… Zal de praktijk wel moeten uitwijzen. Ook ben ik benieuwd naar onderhoudgevoeligheid. Je moet er wel bij kunnen.
Graag blijf ik op de hoogte.
Succes,
Anne Stijkel


Door Fam.Jaskulsky,Stassen op 26 mei 2014

Beste,
zouden graag meer vernemen over deze windmolen Liam. Zeker hou het met vergunningen zit en zo, daar wij van belgie zijn en er niet zo veel op dit gebied te vernemen is , wat vergunningen aan gaat voor windmolens ,zeker voor kleine modellen zou als de Liam.
Alvast dank .


Door Cocky Hoogeveen op 27 mei 2014

Beste Familie Jaskulsky, Stassen,
Hartelijk dank voor je reactie op het artikel over de kleine windmolen, de Liam. Vandaag wordt deze kleine windmolen gelanceerd. We zijn daarbij en halen onze informatie bij de deskundigen. Ik ga informatie zoeken met betrekking tot de vergunningen in Belgie. Als je dit formulier invult, sta je op de lijst en houden we je op de hoogte.


Door Jan van den Berge (RECRELEER) op 14 mei 2014

Graag wordt ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en geïnformeerd over evt. nodige vergunningen en off grid opslag en toelevering naar mijn elektrische apparaten (ik heb al 35 zonnepanelen die via een omvormer met het net vrrbonden zijn, maar ik zou liever met zon en wind geheel off grid gaan!)


Door Cocky Hoogeveen op 14 mei 2014

Beste Jan van de Berge,
Dank voor de interesse in de kleine windmolen Liam. De windmolen zit er nu echt aan te komen. Begin volgende maand (juni 2014) wordt de molen op de markt gebracht. U heeft uw gegevens achter gelaten op de interesse lijst. Dat is mooi, want dan wordt u door ons op de hoogte gehouden. Binnenkort hopen we u en alle andere belangstellenden meer te kunnen melden over vergunningen van gemeenten en dergelijke. Wordt vervolgd!


Door Rob Franken op 3 mei 2014

Zeer geïnteresseerd. Website is in ontwikkeling.
Graag nadere info zodra beschikbaar.

Rob Franken, DGA PLATO 2.0 B.V.


Door Cocky Hoogeveen op 3 mei 2014

Beste Rob,
Dank voor je interesse in de Liam, de kleine windmolen. Je kunt ook je mailadres even hier invullen, dan houden we je op de hoogte. Overigens, wat bedoel je met website is in ontwikkeling. Is dit je eigen website?

Plaats een reactie


*