Verhogen energielabel nieuw huis
17 november 2016 
2 min. leestijd

Verhogen energielabel nieuw huis

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan herken je dit vast wel. Je hebt een mooi huis op het oog, maar het heeft een vreselijk laag energielabel. En dat wil je niet. Je wilt daarom snel weten welke maatregelen nodig zijn om het huis van je dromen naar een hoger energielabel te krijgen. Maar dat kost je veel tijd en gedoe. De oplossing? De Woonlastenverlager!

Woonlastenverlager

Met de Woonlastenverlager krijg je inzicht hoe je jouw nieuwe huis op een slimme manier energiezuiniger en comfortabeler maakt. De Woonlastenverlager is een initiatief van Wij Wonen Duurzaam: het team dat voor dit inzicht zorgt. De Woonlastenverlager kost €125,00.

Woonlasten en energie

De woonlasten worden voor een groot deel bepaald door de energiekosten. Door de energiekosten omlaag te brengen, worden ook je woonlasten lager. „Veel toekomstige huiseigenaren schrikken vaak van het lage energielabel van het huis dat ze willen kopen”, zegt Bram Bresser van Wij Wonen Duurzaam. „Nu het verplicht is om te melden, zie je op sites als Funda dat er nog heel veel aan zo`n huis moet gebeuren om de woonlasten op een redelijk niveau te krijgen.”

Energielabel

De Woonlastenverlager is gebaseerd op het energielabel. Het energielabel laat zien of en hoe je woning geïsoleerd is. Hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe hoger je energielabel. Dan heb je het bijvoorbeeld over dubbel glas, spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie. Ook het opwekken van duurzame energie telt mee voor je energielabel. Dus heb je zonnepanelen, dan krijg je een hoger label.

Het energielabel bestaat uit kleuren en letters. Groen (de letter A) is de beste kleur die je kan krijgen. Rood, (de letter G) is de slechtste variant. In dit laatste geval zijn geen energiebesparende maatregelen genomen.

Het werkt de Woonlastenverlager?

Voor € 125,00 krijg je inzicht in de mogelijkheden voor je nieuwe huis. Wij Wonen Duurzaam checkt alle gegevens die van het nieuwe huis bekend zijn. Zoals locatie, oppervlakte en huidig energielabel. Op basis van het toekomstig aantal bewoners wordt een aanname gemaakt van de kosten voor energieverbruik.

Bresser: “Op basis van deze gegevens kunnen we aangeven welke maatregelen nodig zijn om straks sterk op energiekosten te besparen. Je krijgt van ons een handig overzicht van de maatregelen. Daarin hebben we bovendien de kosten, het rendement en de financieringsmogelijkheden meegenomen. En dan zie je dat in alle gevallen de investering direct voor lagere maandlasten zorgt – waarom zou je het dan niet doen?”

“Vervolgens kun je hiermee naar de hypotheekadviseur die deze kosten meeneemt in de hypotheek. En het mooie is, je mag voor duurzame maatregelen kosteloos je hypotheek verhogen én je huis wordt meer waard!”

Resultaat van de woonlastenverlager

Je kunt veel maatregelen nemen om het energielabel van je huis te verhogen. Een beter energielabel betekent:

  • dat je lagere energielasten krijgt;
  • dat je comfortabeler en duurzamer gaat wonen;
  • dat je de kosten voor het verduurzamen van je nieuwe huis kunt (mee)financieren;
  • dat je huis meer waard wordt;
  • dat je een bijdrage levert aan een beter milieu;
  • En dat je deze maatregelen in veel gevallen in je hypotheek of eenvoudig op een andere manier mee kan financieren. Zodat je maandelijkse kosten direct dalen.

Interesse in de Woonlastenverlager? Stuur even een mailtje naar info@houhetwarm.nl en ik maak het in orde.

Reactie plaatsen