Page content

Subsidie isolatie

Subsidie isolatie

Omdat de overheid energiebesparing door isolatie wilt stimuleren, heb je in bepaalde gevallen recht op subsidie voor je isolatie. De subsidieregelingen voor isolatie zijn meestal kort van kracht omdat het om bepaalde budgetten gaat die na verloop van tijd op zijn. Ook gaat het vrijwel altijd om relatief kleine bedragen. Het zijn bijdragen in de kosten om je te stimuleren energie te besparen. De belangrijkste subsidies voor isolatie en energiebesparende maatregelen zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Politiek niet gunstig voor energiebesparing

Op dit ogenblik moet er op alle vlakken veel bezuinigd worden. Qua subsidie is er daarom op dit moment ook niet zoveel te halen. Politiek gezien ligt dit op het moment nu eenmaal gevoelig. In de toekomst is het goed mogelijk dat er nieuwe subsidieregelingen komen voor energiebesparing en isolatie. Als het economisch beter gaat in Nederland zijn de mogelijkheden voor subsidies al een stuk groter. Toch blijft het lastig voorspellen. De focus kan natuurlijk ook op hele andere zaken komen te liggen.

Leningen voor duurzame of energiebesparende doeleinden

Om energie te besparen kun je ook geld lenen. Dat kan via de bank onder normale voorwaarden maar het kan ook anders. In een aantal gevallen sluit je namelijk gunstige leningen af voor isolatiedoeleinden. Ook hier gaat het om een stimulans om te gaan isoleren. De kosten voor een energiebesparingskrediet of duurzaamheidslening zijn lager dan die voor een normale lening. Je gemeente of provincie kan je meer vertellen over dit soort leningen. Maar ook in dit geval mag je jezelf niet rijk rekenen met subsidie op isolatie. Geld lenen kost nu eenmaal geld.

Kijk hier voor de energie subsidie wijzer

Offerte

Wil je weten wat een isolatie jou gaat kosten? Vul de offerte aanvraag in en je ontvangt van drie bedrijven een offerte.

Offertes Houhetwarm.nl

Offertes van Houhetwarm.nl zijn persoonlijk en op maat. Laat je gegevens achter en we nemen via de mail contact met je op. Je kunt hier offertes aanvragen voor: -vloerisolatie -kruipruimte isolatie -dakisolatie -gevelisolatie -spouwmuurisolatie -groen dak -zonnepanelen -zonneboiler -warmtepompen -glasverwarming -energieadviseur -monumentaal glas -voorzetramen

 

    Comment Section

    0 reacties op “Subsidie isolatie

    Plaats een reactie


    *