Aanbieding zonnepaneel in dakpan
25 augustus 2014 
1 min. leestijd

Aanbieding zonnepaneel in dakpan

We hebben er even op moeten wachten, maar de Zonnepan is  op de markt gebracht. We hebben contact met de fabrikant van deze Zonnepan en hebben (exclusief) de beschikking gekregen over de eerste 5000 gefabriceerde zonnepannen.
De Zonnepan is de dakpan met daarin een klein zonnepaneeltje. Voor nieuwbouw en renovatie. Maar ook voor monumenten is dit een fraai alternatief voor normale zonnepanelen. De Zonnepan wordt nu door heel Nederland geleverd.

Veel mensen vinden zonnepanelen op historische daken niet passen. Men vindt het gewoon niet mooi. Bovendien worden panelen vaak niet goedgekeurd door Monumentenzorg. Maar wat doe je dan als je toch je eigen stroom wilt opwekken?

Zonne Energie Pan (= Zonnepan)

zonnepan dakpan waar zonnepaneel in gaat

Dit is de dakpan die gebruikt wordt voor de zonnepan. Maar dan zwart.

Daarom is er nu de Zonne Energie Pan (0f zonnepan). In een gewone dakpan wordt het paneeltje gemonteerd. De kracht is de onzichtbaarheid. Je ziet dakpannen en geen zonnepanelen. Aan de achterkant zit een gat voor de bedrading. De zonnepaneeltjes zijn aan de achterkant met elkaar verbonden via een string. Iedere string bevat 300 zonnepannen. De strings worden vervolgens naar de omvormer geleid.

Alle paneeltjes zijn gekoppeld aan 1 omvormer. Via een app wordt de opbrengst van de zonnepannen gecontroleerd. Ook weet je direct of de opbrengst achterblijft. (De leverancier vertelt je op houhetwarm meer over deze Zonnepan).

Zonnepaneel in dakpan te koop

Zonnepaneel in dakpan

Zonnepaneel in dakpan. Nu te bestellen!

Voor de eerste gegadigden hebben we een mooie prijs kunnen bedingen bij de leverancier.

Even wat feiten op een rijtje:

  • De Zonnepannen worden geleverd in het type dakpan Nelskamp F10 (De Nelskamp is een normale keramische dakpan, en de R10 en de G10)
  • De kleur is zwart/edel/engobe, de matzwart engobe en de zwart engobe
  • Er gaan tien Zonnepannen in een vierkante meter
  • De Zonnepan levert 90 kwh per m2 dakpan
  • 25 jaar garantie op de panelen.

Hoeveel Zonnepannen heb je nodig?

We hebben in totaal 5000 Zonnepannen in de aanbieding. Laat het ons weten of je interesse hebt. Vul het formulier hieronder in. Na je aanmelding krijg je de vraag hoeveel dakpannen je nodig hebt. Laat het ons weten, dan gaan we een offerte voor je maken. (Voor de duidelijkheid: de opgave van het aantal dakpannen verplicht je tot niets. Wel is de belangstelling groot, dus wie het eerst komt, het eerst maalt).

J.Appeldoorn
Door

J.Appeldoorn

op 23 Sep 2014

Ik heb al 10 zonnepanelen op het schuine dak op het zuiden. Links en rechts is nog een halve meter vrij. Kunnen daar nog zonne-pannen op , passend tussen de bestaande pannen ? Kan dat worden aangesloten op de bestaande omvormer ?

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 23 Sep 2014

dank voor je reactie. Weet je wel type dakpan je nu hebt? De dakpan van de zonnepan is de Nelskamp F10. groet Cocky Hoogeveen

Esther Burkhardt
Door

Esther Burkhardt

op 07 Oct 2014

Hallo Cocky,Wij moeten binnenkort houten schroten aan de gevel naar het zuiden vervangen en vragen ons af, of er al een mogelijkheid bestaat, net als de dakpannen in de laatzte mail, ook gevelmateriaal bv. Planken bestaan die ook de functie van een zonnepaneel hebben. Weet jij of er zoiets bestaat?Groetjes Esther

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 07 Oct 2014

Beste Esther, Dank voor je reactie op zonnepaneel in dakpan. We hebben hier nog geen alternatief waar jij om vraagt. Wel kwam ik toevallig vandaag deze optie tegen. Maar die is nog volop in ontwikkeling. Maar misschien is het iets voor je. http://www.hyetsolar.nl

Martin Kruit
Door

Martin Kruit

op 15 Feb 2016

Als ik nu besluit met zonnedakpannen te starten, eerst een klein aantal, kan ik dit dan later makkelijk uitbreiden? Wat is de minimum hoeveelheid waar ik mee moet starten?

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 04 Apr 2016

Dag Martin, Je kan starten vanaf 150 dakpannen, je kan makkelijk uitbreiden echter moet je wel rekening houden met het type omvormer wat je toepast. Als je veel gaat uitbreiden moet je ook een zwaarder type omvormer gaan gebruiken. groet Cocky

Reactie plaatsen